2011. október 11., kedd

MEZŐCSÁT GIMNÁZIUM BŐVÍTÉS

Mezőcsát, Kiss József gimnázium és közgazdasági szakközépisola
3450 Mezőcsát, Kossuth utca 12.

A FELELŐS ÉPÍTÉSZ TERVEZŐ(K) NEVE Sebestyén Péter
Tervezői munkatársak: Kádár Mihály, Kiss Balázs, Kiss Szabolcs
Munkatársak: Barcsai Ági, Birkás Zoltán, Faltusz Csaba, Holics Tamás,
Koródi Zoltán, Magosi Edina, Rajnai Zsuzsanna

TERVEZÉS ÉVE 2009

Tervező cég Incorso építész- és építőműhely Bt.
Társtervezők Vörös Tamás (épületgépészet)
Papp Ferenc (tartószerkezet)
Bukta Vilmosné (épületvillamosság)
Szöllősi Levente (tűzvédelem)
Déri László (lifttechnika)

Építtető, kivitelező (opcionális) Mezőcsát Város Önkormányzata


ISMERTETÉS

Tervezési terület bemutatása:
A Mezőcsát, Kossuth utca 12. szám alatti ingatlanon egy működő iskola állt. A gimnázium 1969-ben vált önálló intézménnyé. A gimnázium környezetében falusias ill. kisvárosias környezetben, oldalhatáron álló lakóépületek találhatóak.

Tervezési koncepció:
Az átalakítás és bővítés alapvető célja több megfelelő méretű tanterem kialakítása az iskolában és egy iskolai rendezvények befogadására is alkalmas tér. Az iskolaépület nem rendelkezett nagyobb közösségi térrel, melynek hiányát nap mint nap tapasztalták a gimnázium használói. Ezen kívül a teljes akadálymentestés jövőbeni lehetőségének alapjait is megterveztük. Kialakításra került egy lift és több akadálymentes mosdó.
A tervezés során a keleti szárny egyszintes részét két szintesre bővítettük. A két szárnyat összekötő nyaktagba került a közösségi tér, a zsibongó. Az emeleten kiugró tömeg alatt fedett terasz alakul ki, mely színpadként, emelvényként szolgál az udvaron megrendezett iskolai ünnepségek során. Ehhez kapcsolódóan a déli, belső udvarban lépcsős nézőtér kapott helyet.
A nyugati szárny két szintesre bővül, ide helyeztük át az igazgatási egységeket. A tornaterem épületrésze érintetlen maradt. A főbejárat előtti előtető áttervezésre került.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése